Floranid twin permanent 25 kg 55,00 EUR

Volgend » « Vorig

Dankzij de goed uitgekiende verhouding tussen de voedingselementen geeft deze langdurig werkende meststof na iedere bemestingsbeurt een perfect uitzicht en kleur, een betere weerstand tegen betreden van het gazon en bevordert het de wortelgroei, de uitstoeling en de breedtegroei van de grassen. Ongewenste groeistoten of verlies door uitspoeling worden vermeden. Kali zorgt ervoor dat beplantingen en gazons in de zomer beter bestand zijn tegen droogte en in de winter tegen vocht. Fosfaat, magnesium en de sporenelementen verzekeren de verzorging van de planten volgens behoefte.

De Floranid®Twin-reeks bevat, net als het vroegere Floranid®-gamma de snelwerkende stikstofvormen ammonium en nitraat en de langzame (3 maanden) werkende stikstofvorm Isodur®. Het grote verschil met het vroegere Floranid®-gamma is dat er een tweede, traag werkende stikstofvorm aan de Floranid®Twin-reeks werd toegevoegd, nl. Crotodur®.

Maar er is meer: Isodur® en Crotodur® vullen elkaar perfect aan. Waar de afbraak van Isodur® vooral afhankelijk is van vochtigheid en vrijwel niet afhankelijk is van de temperatuur, gebeurt de afbraak van Crotodur® vooral onder microbiële invloed. Een toepassing in het voorjaar maakt dat, zelfs onder koudere temperaturen, Isodur® dus al wordt afgebroken, waarna de Crotodur® het overneemt bij stijgende temperaturen.

Na een toepassing krijg je een direct zichtbaar effect en daarop volgend een lange nawerking, zonder groeipieken. Zowel Isodur® als Crotodur® worden volledig in de bodem afgebroken, waarbij koolstofketens worden vrijgesteld die als voedingsbron dienen voor diverse micro-organismen, waardoor het biologische bodemleven wordt gestimuleerd.

Door de aanwezigheid van 4 verschillende stikstofvormen, waarbij 2 snelwerkende vormen (nitraat en ammonium) en 2 traag werkende vormen (Isodur® en Crotodur®) krijg je een perfecte gazonmeststof, volledig afgestemd op de behoeften van het gras.

Floranid® Twin Permanent, is een all-round meststof: zowel in het voorjaar, in de zomer, als in het najaar bruikbaar. En door zijn formule ook voor plantenborders perfect geschikt. 40% van de stikstof is onder traag werkende vormen,wat een optimale benutting verzekerd. Ook de overige elementen zijn in een goed opneembare vorm aanwezig. Floranid® Permanent scoorde al zeer goed qua efficiëntie, maar door zijn dubbele N-technologie doet Floranid®Twin Permanent nog een stuk beter. Ook de bewortelingsgraad en de zodevorming worden nog meer gestimuleerd.

Ben je geïnteresseerd in dit product. Laat ons uw adres en telefoonnummer gecontacteerd te worden door onze diensten.

Naam *

Voornaam *

Bedrijf *

Postcode *

E-mail *

Telefoon *

* Vul alle verplichte velden

Geen bijkomende informatie
Gelijkaardig(e) artikel(s)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten :

Back to Top